GALLERY INDEX
BALS Studio Intro 2017-18

Related Staff : Maxime Decaudin, Jutta Kehrer

Students: CHAN Michelle Syl Yeng; CHAN Sze Wai Peggy; CHAN Tsz Yan; CHAN Sze Wah; CHU Po Tin; FUNG Tin Lok Avalon; HE Jingsu; JIANG Xinjie; LAI Chui Ting; LEE Chi Hang; LEUNG Hoi Ching; LO Sheung Miu; MA On Ki; NGAN Yuk Ying; SHAM Chi Chung; SIU Cheuk Yat; SONG Zi Qi; SZE Pui Lam; WANG Churong; WEI Gongqi; WONG Wae Ki Sammi; WONG Nok Yiu; YUNG Tsz Ching; ZHANG Mengting

Course Code: 2101
Course Title: Introduction to Landscape Design Studio

As an introduction to the forthcoming five studios of the program, this course aims at equipping students with the fundamental tools of design by achieving three objectives. First, it offers the opportunity to acquire basic knowledge through the understanding of scale, measurements, body and movement. Second, an accumulative series of assignments guide the students through the design process, allowing them to get familiar with its iterative nature. Finally, this studio encourages students to make new links between a wide range of inspirations, acquired knowledge and per-sonal intuition, in order to stimulate their creativity. Students were able to observe, experience and engage in subjective and objective analysis of their sites in order to generate individual design concepts which later translate into small scale spatial designs. The sites selected for this studio are not delimited by a clear perimeter or area but consist of an easily identifiable landscape element: a tree. Throughout the semester, a series of banyan wall trees simultaneously became the sites and the main characters of students’ design outcome. Informed by the pluri-disciplinary study of a tree as a potential design site, the conceptual and textual qualities of the manifesto are used as a tool to generate a design concept. As a creative translation of the design concept into a usable space and based on simple human body movements, simple landscape architecture typologies have been associated with different trees, and assigned to each student.

UNIVERSITY OF HONG KONG
FACULTY OF ARCHITECTURE